L O A D I N G

Werkwijze

BRAND DESIGN

ontdekkingsessie

Ontdekkings-sessie

Voordat we aan de slag gaan met uw nieuw project, zullen we een gesprek voeren waarin dieper zal worden gegaan in de achterliggende gedachte van het idee, concept of merk. Tijdens deze sessie wordt het vooral duidelijk voor ons welke richting we opgaan en op welke wijze dit toegepast kan worden. Tijdens dit gesprek zullen ook adviezen gegeven worden vanuit onze expertise. Wij kijken altijd vanuit onze eigen ervaringen en lopende case’s naar uw project.

Merk Archetypes

Nadat het duidelijk is wat het verhaal van uw concept/merk is, kunnen we aan de slag met de ‘Merk Archetypes’, dat houdt in dat we op zoek gaan naar speciale vormen, figuren en symbolen die adequaat passen bij ‘het verhaal’ achter u concept/merk.

Stylescapes

Als de symbolen, vormen of figuren bij elkaar zijn verzameld, wordt er gekeken naar een wijze waarop deze in elkaar kunnen overvloeien en gezamenlijk tot één geheel vormen.

Naam-creatie

Waarschijnlijk zal u bij ons binnenstappen met al een naam voor uw concept of merk. Indien dit niet het geval is, zullen we gezamenlijk kijken naar een gepaste naam, aansluitend op de symboliek en de vormgeving van de vorige stappen.

Logo-Ideeën

Terugkoppelend op de voorgaande stappen zullen wij van ‘General Graphics’ een 3-tal logo’s gaan schetsen. Dit zijn ook wel de logo ideeën. Zodra u uit een van deze logo’s heeft gekozen, zal deze fine-getuned worden en in alle soorten en formaten worden opgemaakt. .Ai-file, .PSD-file, Vector-file, .EPS-file, kleurenpalet etc.

Merk identiteit

Hier zijn we op het punt gekomen dat de bedrijfs-identiteit zijn vorm heeft aangenomen. Er is gekeken naar ‘het verhaal achter het bedrijf. De perfecte combinatie van figuren, die in zijn geheel het officiële logo vormen en er is een officiële bedrijfsnaam.

Merk-strategie

De volgende stap is om een Merk strategie te vormen. Dat houdt in dat we gezamenlijk gaan bedenken op welke wijze (potentiële) klanten bekend worden met uw merk/concept. Plat gezegd gaan wij kijken, welke marketingcommunicatie-instrumenten er het beste ingezet kunnen worden om uw publiek te bereiken, al dan niet te triggeren producten bij uw onderneming af te nemen. Hierbij valt te denken aan: Een website, Social media kanalen
een App, marketingcampagne’s, advertentiesets etc.

Website/social media/app

Hier gaan wij van General Graphics feitelijk aan de slag met de merk-strategie en beginnen we officieel aan het bouwen van het merk en zijn online/offline aanwezigheid. De marketingcampagne gaat van start!